Praktische informatie en aanmelden

Praktische informatie

De gespreksgroepen voor stiefmoeders worden gehouden in gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk. De avonden starten om half acht en duren tot ongeveer half tien. De eerstvolgende gespreksgroep start op 1 november. De gespreksgroep komt vier keer bij elkaar, een keer per twee weken, dus 1, 15 & 29 november en 13 december. De groep zal bestaan uit vier tot zes stiefmoeders.

Naast het leren kennen van elkaar, het onderling gesprek en het delen van ervaringen, krijg je ook wat meer theoretische kennis en praktische tips aangereikt. Het spreekt vanzelf dat iedereen zich veilig moet voelen in de groep, om die reden is vertrouwelijkheid erg belangrijk.

Gezondheidscentrum Corlaer

Henri Nouwenstraat 18
3863 HV Nijkerk

Gratis voor inwoners van Nijkerk

Voor inwoners van de gemeente Nijkerk is de deelname aan de gespreksgroepen gratis omdat dit gefinancierd wordt door de gemeente. Deelnemers van buiten gemeente Nijkerk betalen 15 euro per bijeenkomst.

Om problemen in gezinnen te voorkomen, is preventie door middel van voorlichting, advisering en hulpverlening een belangrijke taak voor elke gemeente in Nederland. De gemeente Nijkerk neemt deze taak serieus. Een gespreksgroep voor stiefmoeders is een vorm van opvoedondersteuning, waardoor problemen in samengestelde gezinnen voorkomen kunnen worden.

Aanmelden voor gespreksgroep