Gesprekgroepen voor stiefmoeders

Gespreksgroepen voor stiefmoeders

Je bent verliefd geworden op een man met kinderen….en daarmee begon je leven als stiefmoeder! Vol verwachting en met een hart vol liefde zal je hieraan begonnen zijn. Als snel zal je ontdekken dat je rol als stiefmoeder mooie kanten heeft, maar soms ook flink tegenvalt. Het brengt een wirwar van gevoelens en gecompliceerde situaties met zich mee. Heerlijk om dat eens te kunnen delen met andere stiefmoeders. Een gespreksgroep voor stiefmoeders kan voor jou een verademing zijn!

Wat levert een gespreksgroep je op?

  • Je kunt je ervaringen en gevoelens delen
  • Je zal herkenning en erkenning krijgen voor de situatie waarin je je bevindt
  • Je wordt geïnspireerd tot nieuwe oplossingen en mogelijkheden
  • Je krijgt informatie over veelvoorkomende valkuilen en hoe daar mee om te gaan
  • Je krijgt adviezen en tips om thuis mee aan de slag te gaan
Werkwijze

Er is volop ruimte om je ervaringen als stiefmoeder met elkaar te bespreken: Waar loop je tegenaan? Wat doet dat met je? Hoe ga je daar mee om? Hoe doen anderen dat? Zelf ben ik ook stiefmoeder, en daardoor bekend met je situatie. Ik zal het gesprek leiden en zo nu en dan aansluiten met een stukje theorie. Bijvoorbeeld over verschillende loyaliteiten, aanpassingsproblemen van kinderen, invloed van verlieservaringen uit het verleden, fasen in de vorming van een samengesteld gezin en verschillen tussen bloedband en stiefband. Je zult heldere handvatten krijgen waar je thuis mee verder kunt.

Een gespreksgroep zal bestaan uit 4 tot 6 stiefmoeders. Bij meer deelnemers wordt een volgende groep gestart. Een gespreksgroep zal in principe vier keer bij elkaar komen. Een bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur. Bij iedere bijeenkomst zal je voorzien worden van koffie/thee en iets lekkers. Na afloop zal je gevraagd worden een evaluatieformulier in te vullen.

Informatie en aanmelding

Ben je benieuwd naar mijn tarieven of heb je nog vragen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Voor inwoners van de gemeente Nijkerk (Nijkerk, Hoevelaken, Nijkerkerveen, Holkerveen, Driedorp en Appel) is deelname gratis!

De eerstvolgende gespreksgroep start op donderdagavond 1 november in gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk. Je kunt je hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier. Op deze pagina vindt je ook de relevante praktische informatie.

aanmelden

Op het deelnemen aan gespreksgroepen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.