Wie ben ik?

Over mijzelf

Mijn naam is Sigrid de Haan. Ik ben getrouwd en ben moeder én stiefmoeder. Samen met mijn man run ik een samengesteld gezin met negen kinderen.
Woorden die mij typeren zijn: enthousiast, gedreven en empathisch. Ik heb veel liefde voor mensen en ben een goede luisteraar. Verder heb ik een brede ervaring met het leiden van gesprekken en het in kaart brengen van persoonlijke problematiek.

Motivatie

In 2008 overleed mijn man door een ongeluk. Ik bleef achter met 5 kinderen in de leeftijd van 14 tot 0 jaar. In 2011 ben ik opnieuw (gelukkig) getrouwd. Mijn man heeft een scheiding achter de rug en heeft 4 kinderen. Samen startten we een samengesteld gezin met 9 thuiswonende kinderen. We zijn zonder gedegen voorbereiding, maar vol goede bedoelingen op weg gegaan. We zijn in vele valkuilen gevallen en hebben gaandeweg hindernissen overwonnen. Nu zitten we in wat rustiger vaarwater. Graag zou ik andere mensen willen helpen en steunen in dit pittige proces.

Achtergrond

Ik ben afgestudeerd als doctorandus in de Gezondheidswetenschappen, met als richting Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding. Ik heb werkervaringen opgedaan op onder meer de volgende terreinen: als klachtfunctionaris in de gezondheidszorg, als vertrouwenspersoon op een aantal basisscholen, als assistente van de huisarts, en als pastoraal werker binnen een kerkelijke gemeente. Ik heb hiervoor diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van communicatie en gespreksvoering. Daarnaast ben ik gecertificeerd Stiefplan-coach voor samengestelde gezinnen, en mij verdiept in de specifieke problematiek van deze gezinnen. In mijn werk als coach van samengestelde gezinnen, komen meerdere levenslijnen bij elkaar: mijn passie voor mensen, mijn ervaringen in persoonlijke gespreksvoering en mijn ervaring als (stief)moeder van een samengesteld gezin.

In oktober 2018 heb ik mij aangesloten bij Stiefgoed, een landelijk netwerk van Stiefcoaches en begeleid ik stiefouders uit de regio Amersfoort.

Foto: Carel Gijsen